Umeå Södra Fotbollsförening
Om klubben
Umeå Södra Fotbollsförening startade sin verksamhet 1982 och är en av de få föreningar i Sverige som enbart har dam- och flickfotboll på sitt program.

Det hela började med en sammanslagning av damsektionerna i Röbäcks IF och Tegs SK till en förening. Umeå Södra FF.

Umeå Södras naturliga upptagnings område är också i bostadsområden på södra sidan av Umeälven, Teg, Böleäng, Röbäck, men vi välkomnar naturligtvis spelare från hela Umeå med omnejd.

Idag finns det totalt 18 lag i organiserad träning och seriespel.

Representationslaget spelar i Div 3 dam serien och därutöver dessa finns ungdomslag i varje åldersgrupp.

Föreningen har idag ca. 850 medlemmar och ca. 330 aktiva spelare.

Den breda ungdomsverksamheten och den stora tillströmningen av unga spelare gör att föreningen med tillförsikt ser framtiden an.

Umeå Södra FF har idag endast en damsektion men har ett samarbete med Tegs SK Fotboll som representerar herrfotbollen här på Teg.

Stöd föreningen
Sponsorer förening